Το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο υψηλές, το σώμα μας χρειάζεται επιπλέον ενιδάτωση για να είναι υγιές. Το θετικό είναι πως υπάρχουν πολλά νοστιμότατα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν εξαιρετικά σε αυτόν τον τομέα!
Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά που θα μας δροσίσουν και θα μας γεμίσουν ενέργεια και υγεία:
Μάνγκο: Το μάνγκο είναι ένα καλοκαιρινό καλό φρούτο που είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να φτιάξετε smoothies ή να το φάτε σε φρουτοσαλάτα. Θέλει προσοχή έπειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, οπότε αν παρακολουθείτε την πρόσληψη θερμίδων, τότε πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο. Το κίτρινο φρούτο είναι πλούσιο σε νάτριο, φυτικές ίνες και πάνω από 20 άλλα μέταλλα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανοσίας σας, στην πρόληψη της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και στον έλεγχο του διαβήτη.
Καρπούζι: Γλυκό, νόστιμο και δροσερό, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία φέτα καρπούζι τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό και ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, μαγνήσιο, κάλιο και το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Αγγούρι: Οι φυσικές ιδιότητες ψύξης των πράσινων λαχανικών του καλοκαιριού μπορούν να σας προστατεύσουν από την αφυδάτωση. Πλούσιο σε βιταμίνη Κ, κάλιο και μαγνήσιο, το αγγούρι περιέχει 95% νερό και πολύ λίγες θερμίδες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός σας και επίσης διατηρεί το δέρμα σας υγιές και όμορφο.
Ντομάτα: Οι ντομάτες μπορούν να σας προσφέρουν ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Ο κόκκινος καρπός είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, Β2 και Γ, φυλλικό οξύ, χρώμιο, φυτικές ίνες, κάλιο και φυτοχημικά. Η προσθήκη των ζουμερών φρούτων στη σαλάτα σας μπορεί να σας μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αυτοάνοσες διαταραχές και καρδιακές παθήσεις. Οι ντομάτες αποτελούνται από 95% νερό.