Quantcast

Κράκερ super foods χωρίς γλουτένη από την Αργυρώ

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Κράκερ super foods χωρίς γλουτένη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. λιναρόσπορος ωμός ½ φλ. σπόρους chia ½ φλ. κολοκυθόσπορος ½ σουσάμι & μαυροσίσαμο ¼ φλ. κινόα λίγο ανθό αλατιού 1 φλ. νερό Για το σερβίρισμα φρέσκο τυρί κρέμα light ΑRLA κόκκινα φρούτα μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι ωμά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βάζουμε στον πολυκόπτη 2 κ.σ. από τον λιναρόσπορο. Τον αλέθουμε όσο πιο λεπτό γίνεται. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλεσμένο λιναρόσπορο και ολόκληρο, chia, κολοκυθόσπορο, σουσάμι και μαυροσίσαμο, κινόα και μια πρέζα αλάτι. Περιχύνουμε τα υλικά με 1 φλ νερό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα για κράκερ να σταθεί για 20’. Μετά από 20’ το μείγμα μοιάζει κολλώδες. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε τα κράκερ για 20’. Όσο ακόμα είναι μαλακό το μείγμα το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε τα κράκερ σε επιθυμητά κομμάτια μικρά ή μεγάλα. Αναποδογυρίζουμε τα κράκερ στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ επιπλέον λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε τα κράκερ να κρυώσουν τελείως και τα συντηρούμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες. Σερβίρουμε τα κράκερ με φρέσκο τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

Δείτε τη συνταγή της ημέρας

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Μενεγάκη για τη διατροφή που ξεκίνησε: “Έκλαιγα χθες το βράδυ”

Την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή «Ελένη». Η παρουσιάστρια την ώρα της μαγειρικής, λοιπόν, αναφέρθηκε στη διατροφή που ξεκίνησε και αποκάλυψε το...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Όταν μου είπαν για τη Γη της Ελίας είπα συγγνώμη και εγώ τι να κάνω;”

  Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης 1/11 η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία μίλησε για την συμμετοχή της στη σειρά,...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το “εθνικό φαγητό” της 25ης Μαρτίου

Το "εθνικό φαγητό" της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον τηγανητό μπακαλιάρο συνοδευόμενο με σκορδαλιά. Ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη συνταγή δια χειρός Αργυρώς...

Μακαρονάδα από την Αργυρώ, με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος

Υλικά Για τη μακαρονάδα 300 γρ. σπαγγέτι 25 γρ. βούτυρο 1 σκελ. σκόρδο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κλων. βασιλικού 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 250 γρ. ντοματίνια Αλάτι Πιπέρι 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο 1 lt νερό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...