Quantcast

Μακαρονάδα από την Αργυρώ, με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Υλικά

Για τη μακαρονάδα

300 γρ. σπαγγέτι
25 γρ. βούτυρο
1 σκελ. σκόρδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλων. βασιλικού
1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. ντοματίνια
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
1 lt νερό ή ζωμός

Για το σερβίρισμα

Φύλλα βασιλικού
Έξτρα τριμμένο τυρί
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο ,τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.

Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.

Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.

Ανακατεύουμε μια δύο φορές.

Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιουν τα υγρά τους.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δυό φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.

Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Μενεγάκη για τη διατροφή που ξεκίνησε: “Έκλαιγα χθες το βράδυ”

Την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή «Ελένη». Η παρουσιάστρια την ώρα της μαγειρικής, λοιπόν, αναφέρθηκε στη διατροφή που ξεκίνησε και αποκάλυψε το...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Όταν μου είπαν για τη Γη της Ελίας είπα συγγνώμη και εγώ τι να κάνω;”

  Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης 1/11 η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία μίλησε για την συμμετοχή της στη σειρά,...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το “εθνικό φαγητό” της 25ης Μαρτίου

Το "εθνικό φαγητό" της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον τηγανητό μπακαλιάρο συνοδευόμενο με σκορδαλιά. Ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη συνταγή δια χειρός Αργυρώς...

Τραγανή και νόστιμη λαγάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Την Καθαρά Δευτέρα κατά παράδοση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μαζί με τα σαρακοστιανά ο κόσμος απολαμβάνει την φημισμένη λαγάνα. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...