Quantcast

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το “εθνικό φαγητό” της 25ης Μαρτίου

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το “εθνικό φαγητό” της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον τηγανητό μπακαλιάρο συνοδευόμενο με σκορδαλιά.

Ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη συνταγή δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου -φυσικά- και σας την παρουσιάζουμε για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι το δικό σας πεντανόστιμο πιάτο.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο

  • 2 φύλλα ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • 150 γρ. χωριάτικο αλεύρι
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

  • 1 kg πατάτες (6 τεμ.)
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο και ηλιέλαιο ανάμεικτο
  • Λίγο αλάτι

Προετοιμασία

  1. Ξαλμύρισε τον παστό μπακαλιάρο και ξέπλυνέ τον σε καθαρό νερό. Στέγνωσέ τον καλά σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει ίχνος υγρασίας.
  2. Κόψε το ψάρι σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Ο μπακαλιάρος κόβεται πιο σωστά σε μερίδες όταν τον παγώσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Για το πανάρισμα

  • Σε ένα μικρό ταψί βάλε το χωριάτικο αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και λίγο αλάτι. Ανακάτεψε τα υλικά.
  • Ζέστανε ένα τηγόνι σε μέτρ προς δυνατή φωτιά και ρίξε το λάδι.
  • Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να μισοσκεπάζει το φιλέτο του μπακαλιάρου.
  • Βούτα ένα ένα κομμάτι ψάρι στο αλεύρι και το τίναξε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Βάλε τα παναρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τηγάνισέ τα.
  • Άστον να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.
  • Γύρισε τον μπακαλιάρο να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Τοποθέτησέ τον σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Tip: Για να γίνει τραγανή η κρούστα από το αλεύρι στον μπακαλιάρο, πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι να είναι σταθερή.

Φτιάξε την σκορδαλιά

  1. Πλύνε και καθάρισε τις πατάτες.
  2. Κόψε τις πατάτες στα 4 κατά μήκος.
  3. Έπειτα κόψε σε μικρά καρέ τις πατάτες και ξέπλυνέ τες πάλι.
  4. Βάλε τις κομμένες πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  5. Σκέπασε με κρύο νερό από τη βρύση να καλύπτει τις πατάτες.
  6. Βράσε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
  7. Από την ώρα που θα πάρει βράση χαμήλωσε την ένταση σε μεσαία και βράσε γύρω στα 20 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
  8. Στράγγιξε αμέσως τις βρασμένες πατάτες σε σουρωτήρι.
  9. Ξαναβάλτες στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε για 1 με 2 λεπτά να φύγει όλη η υγρασία τους.
  10. Ταυτόχρονα πιέσε τες να λιώσουν και να στεγνώσουν και βγάλτες από τη φωτιά.
  11. Άστες να κρυώσουν και βάλτες στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες (μαχαίρια).
  12. Άλεσέ τες  με διακοπτόμενη κίνηση στο μίξερ και πρόσθεσε λίγο αλάτι, το σκόρδο, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το ξύδι από κρασί.
  13. Πρόσθεσε το λάδι ώστε να ομογενοποιηθεί και πάγωσε την σκορδαλιά για να σφίξει.
  14. Διατηρείστε την σε γυάλινο σκεύος με καπάκι στην συντήρηση του ψυγείου για αρκετές ημέρες.
  15. Όταν μείνει για 2 με 3 ημέρες στο ψυγείο, γίνεται πιο δυνατή σε γεύση και άρωμα σκόρδου.

Δείτε τη συνταγή από το κανάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Youtube:

Δείτε ακόμα: Μπακαλιάρος με λαχανικά και ελιές

Δείτε ακόμα: Ζυμαρικά με τόνο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Δείτε ακόμα: Κεφτεδάκια με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Μενεγάκη για τη διατροφή που ξεκίνησε: “Έκλαιγα χθες το βράδυ”

Την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή «Ελένη». Η παρουσιάστρια την ώρα της μαγειρικής, λοιπόν, αναφέρθηκε στη διατροφή που ξεκίνησε και αποκάλυψε το...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Όταν μου είπαν για τη Γη της Ελίας είπα συγγνώμη και εγώ τι να κάνω;”

  Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης 1/11 η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία μίλησε για την συμμετοχή της στη σειρά,...

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά παντζάρι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά Για το μπακαλιάρο 1 κιλό μπακαλιάρος 400ml μπύρα 2 αβγά 1 κγ κορν φλάουρ 1 κγ μπέικιν πάουντερ Για τη σκορδαλιά παντζάρι 4...

Μακαρονάδα από την Αργυρώ, με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος

Υλικά Για τη μακαρονάδα 300 γρ. σπαγγέτι 25 γρ. βούτυρο 1 σκελ. σκόρδο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κλων. βασιλικού 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 250 γρ. ντοματίνια Αλάτι Πιπέρι 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο 1 lt νερό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...