Quantcast

Μανιταρόσουπα βελουτέ με κάστανα, ξεχωριστή και αρωματική

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Σούπα μανιταριών με κάστανα, βελουτε, νόστιμη, αχνιστή.

Οι σούπες έχουν κάτι το παρηγορητικό, το θεραπευτικό, κάτι που σου μαλακώνει την ψυχή εκτός από τον… λαιμό! Η σούπα μανιταριών του foodurismo.com έχει όλη τη γεύση των τόσο ιδιαίτερων αυτών υλικών, μια γεύση, γήινη, εθιστική, βαθιά νόστιμη.

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα αναλόγως αν θα την σερβίρεις ως πρώτο πιάτο ή ως κανονικό)

400 γρ. ποικιλία από φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, champignon, πλευρώτους, τρομπέτες, κανθαρέλες, πορτσίνι, σιτάκε) δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα είδη, διάλεξε κάποια από αυτά και κάνε δικό σας συνδυασμό

30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

400 ml ζωμός λαχανικών (το φτιάχνεις με κύβο)

400 ml ζεστό νερό για να μουλιάσεις τα αποξηραμένα μανιτάρια

200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

2 μικρά πράσα, το λευκό μέρος και λίγο από το το πράσινο τρυφερό

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό 200 γρ. κάστανα βρασμένα (έτοιμα από σούπερ μάρκετ)

20 ml ελαιόλαδο

1 μικρή πατάτα σε κύβους (150 γρ. περίπου)

40 γρ. βούτυρο αγελαδινό 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζεις τα αποξηραμένα μανιτάρια στο ζεστό νερό. Τα αφήνεις τουλάχιστον 20 λεπτά. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και το αφήνεις να ζεσταθεί.

Κόβεις σε χοντρά κομμάτια τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα βάζεις στην κατσαρόλα, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύεις καλά.

Πρόσεξε να μην καούν, θέλουμε απλώς να μαλακώσουν. Κόβεις σε κομμάτια τα μανιτάρια που είναι μεγάλα σε μέγεθος. Τα ρίχνεις στην κατσαρόλα, ρίχνεις και το υπόλοιπα μανιτάρια.

Ρίχνεις λίγο αλάτι ακόμη και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Αφού “μαραθούν” όλα τα υλικά της κατσαρόλας, τα κάνεις λίγο στην άκρη με την κουτάλα ώστε να μείνει λίγος χώρος στην άκρη της κατσαρόλας, κι εκεί ρίχνεις το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτεις και το κορν φλάουρ. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο μείγμα, ένα ρου δηλαδή (μείγμα αλευριού και βουτύρου).

Στη συνέχεια, αρχίζεις να ανακατεύεις καλά, μέχρι να αναμειχθεί το ρου με όλα τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας. Πρόσθεσε την πατάτα και τα κάστανα και ανακάτεψε. Ρίξε τον ζωμό λαχανικών και το νερό από τα ξερά μανιτάρια.

Όταν όμως ρίχνεις το νερό των μανιταριών χρησιμοποίησε καλύτερα ένα λεπτό σουρωτήρι γιατί τα αποξηραμένα μανιτάρια έχουν λίγο χωματάκι που καλό είναι να το αφήσεις εκτός πιάτου.

Πρόσθεσε και τα μανιτάρια που έχουν μουλιάσει. Ανακάτεψε καλά, τρίψε και μπόλικο πιπέρι και άφησε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.

Σβήσε το μάτι και έχοντας ακόμα πάνω του την κατσαρόλα πολτοποίησε την μανιταρόσουπα με ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχεις αυτό το εργαλείο μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου πολτοποιώντας τμηματικά τη σούπα σε μικρό μπλέντερ, αυτό που κόβουμε το κρεμμύδι.

Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα

Δες το παραπάνω βίντεο.

 

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τίμος Ζαχαράτος μάς ετοιμάζει μανιταρόσουπα

Ο αγαπημένος σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος μάς φτιάχνει μανιταρόσουπα! Υλικά: 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια 500 ml ζωμό λαχανικών ή πουλερικών 700 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο 4 κρεμμύδάκια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...