Το ψάρι είναι μια από τις βασικές επιλογές της μεσογειακής διατροφής και στην Ελλάδα το καταναλώνουμε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι. Είναι στενά συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση και στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής κατέχει υψηλή θέση. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά τουλάχιστον δύο μερίδες των 100 γραμμαρίων την εβδομάδα, ενώ για τις εγκύους συνιστά δύο με τρεις μερίδες ψαριού την εβδομάδα. Μπορούμε να καταναλώνουμε ψάρι ακόμη και μέρα παρά μέρα αν επιλέγουμε είδη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και οι μερίδες δεν είναι μεγάλες.
Πόσο ψάρι είναι το ιδανικό να τρως την εβδομάδα
Μοιράσου το: