Quantcast

Ψαροκεφτέδες με ταραμοσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
Οι ψαροκροκέτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μία εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Πάμε όμως να δούμε τη λαχταριστή συνταγή: 
 
Υλικά 
 
500 γραμ. πατάτες 500 γραμ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού) 2 κ.σ ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο λίγο αλεύρι 1 αυγό χτυπημένο 3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη αλάτι πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Για τις ψαροκροκέτες, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως. Οι πατάτες για τις ψαροκροκέτες πρέπει να στεγνώσουν καλά. Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε με την κουτάλα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄. Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια. Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό. Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια. Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τους ψαροκεφτέδες για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν. Μπορούμε να τηγανίσουμε σκέτες τις ψαροκροκέτες, σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
 
Εναλλακτικά βάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.
 
Δείτε το βίντεο!
 
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Μενεγάκη για τη διατροφή που ξεκίνησε: “Έκλαιγα χθες το βράδυ”

Την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή «Ελένη». Η παρουσιάστρια την ώρα της μαγειρικής, λοιπόν, αναφέρθηκε στη διατροφή που ξεκίνησε και αποκάλυψε το...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Όταν μου είπαν για τη Γη της Ελίας είπα συγγνώμη και εγώ τι να κάνω;”

  Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης 1/11 η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία μίλησε για την συμμετοχή της στη σειρά,...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το “εθνικό φαγητό” της 25ης Μαρτίου

Το "εθνικό φαγητό" της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον τηγανητό μπακαλιάρο συνοδευόμενο με σκορδαλιά. Ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη συνταγή δια χειρός Αργυρώς...

Μακαρονάδα από την Αργυρώ, με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος

Υλικά Για τη μακαρονάδα 300 γρ. σπαγγέτι 25 γρ. βούτυρο 1 σκελ. σκόρδο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κλων. βασιλικού 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 250 γρ. ντοματίνια Αλάτι Πιπέρι 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο 1 lt νερό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...