Οι ψαροκροκέτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μία εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Πάμε όμως να δούμε τη λαχταριστή συνταγή:
Υλικά
500 γραμ. πατάτες 500 γραμ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού) 2 κ.σ ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο λίγο αλεύρι 1 αυγό χτυπημένο 3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις ψαροκροκέτες, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως. Οι πατάτες για τις ψαροκροκέτες πρέπει να στεγνώσουν καλά. Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε με την κουτάλα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄. Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια. Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό. Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια. Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τους ψαροκεφτέδες για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν. Μπορούμε να τηγανίσουμε σκέτες τις ψαροκροκέτες, σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
Εναλλακτικά βάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.
Δείτε το βίντεο!