Το κόκκινο ζεστό κρασί ή αλλιώς glühwein είναι το απόλυτο ποτό των γιορτών!
Είναι το κρασί των Χριστουγέννων και παραδοσιακό ποτό του ευρωπαϊκού βορρά, που καταναλώνεται ζεστό. Έχει πλούσιο άρωμα και γεύση, χάρη στα μπαχαρικά και τα φρούτα που το συνοδεύουν!
Πάμε όμως να δούμε τη συνταγή που θα χρειαστείς μόλις 5 λεπτά για να την ολοκληρώσεις:
Υλικά
Κόκκινο κρασί
Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
Στικ κανέλας
Γαρίφαλο
Κόκκοι πιπεριού
Μέλι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζεις το πορτοκάλι και το στύβεις. Βάζεις σε μια κατσαρόλα το κρασί, τις φλούδες, το χυμό, το γαρίφαλο, την κανέλα και το μέλι.
Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ανακατεύεις για να διαλυθεί καλά το μέλι.
Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το κατεβάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις με το καπάκι για 15 λεπτά για να πάρει τα αρώματα.
Το σουρώνεις σε ποτήρια κρασιού και το απολαμβάνεις ζεστό!