Quantcast

Βασιλόπιτα με φουντούκια και ξερά φρούτα από τον Απόστολο Ρουβά!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η ομορφότερη περίοδος του χρόνου έχει φτάσει και όλα τα σπίτια γεμίζουν υπέροχες μυρωδιές και λαχταριστές λιχουδιές.

Ακόμα και να μην ξέρεις να μαγειρεύεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπεις στον πειρασμό να φτιάξεις στο σπίτι ένα χριστουγεννιάτικο γλυκάκι;

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Ο Απόστολος Ρουβάς, αδερφός του pop star Σάκη και πρώην μάγειρας της εκπομπής “Πάμε Δανάη” μοιράστηκε πρόσφατα τη δική του πεντανόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα.

Πάμε να την ανακαλύψουμε;

“Η χαρά, η αγάπη, η οικογένεια, οι φίλοι και η καλοσύνη είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής! Βάλτε όλα αυτά και φτιάξτε την πιο ωραία βασιλόπιτα για τους αγαπημένους σας! Καλά Χριστούγεννα!! 🎅🏼🎄✨🎁 ✨⭐️⛄️ 🍾🥂🌟”, έγραφε στην ανάρτησή του.

Βασιλόπιτα με φουντούκια και ξερά φρούτα

Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 400 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κάρδαμο κοπανισμένο
  • 200 γρ. φουντούκια σε σκόνη
  • 100γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 250 γρ. ποικιλία από ξερά φρούτα επιλογής μας (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες) ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα και μετά το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  • Στη συνέχεια και σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο. Αφού ομογενοποιηθεί στο μείγμα, ρίχνουμε και τη σκόνη φουντουκιού. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Τέλος, με μια μαρίζ ανακατεύουμε και τα ξερά φρούτα στο μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 25-26 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 20′ πριν ανοίξουμε τη φόρμα. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει τελείως, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δείτε τη βασιλόπιτα που ετοίμασε ο Απόστολος Ρουβάς: 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Apostolos Rouvas (@apostolos_rouvas)

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι κι ελαιόλαδο από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς ετοιμάζει τη πιο νόστιμη βασιλόπιτα!   Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 300γρ. ζάχαρη 170ml ελαιόλαδο απαλό 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 4 αυγά...

Απολαυστική βασιλόπιτα κέικ με γλάσο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Η έλευση του νέου έτους πλησιάζει και καθώς σε λίγες μόλις ώρες θα μπει το 2022, δεν θα μπορούσε να λείπει η συνταγή μίας...

Αφράτη βασιλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο για την πιο γλυκιά Πρωτοχρονιά!

Bασιλόπιτα: Ο αγαπημένος μας ζαχαροπλάστης, Στέλιος Παρλιάρος μας κάνει δώρο πριν την Πρωτοχρονιά μια υπέροχη συνταγή για να δημιουργήσουμε την πιο αφράτη, νόστιμη και...

Γαλλική βασιλόπιτα: Η εύκολη συνταγή για αρχάριους

Η βασιλόπιτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, κάτι σαν τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Κόβεται μετά την αλλαγή του έτους και βγαίνει σε πολλές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...