Quantcast

Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών από το foodurismo, είναι πράγματι τόσο αναπάντεχα ωραίο όσο ακούγεται! Τα τορτελίνια στην Ελλάδα τα έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε με κρέμα ή παρμεζάνα. Η εκδοχή όμως να τα μαγειρέψουμε ως σούπα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και -κατά τη γνώμη μου- πολύ πιο νόστιμη. Είναι ένα πιάτο ντελικάτο και ξεχωριστό. Ο ζωμός, είτε λαχανικών είτε κρέατος, δίνει γεύση αλλά δεν επισκιάζει τη νοστιμιά του γεμιστού ζυμαρικού, κάτι που οι κρέμες γάλακτος και τα πολλά τυριά το κάνουν. Αν διαλέξετε τορτελίνια φρέσκα είναι ωραίο να αφήσετε να φανεί η γεύση της γέμισης και του ίδιου του ζυμαρικού. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία, μπορείτε να βρείτε γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα, με σπανάκι και κουκουνάρι, με προσούτο, με μελιτζάνα, με τυριά. Ζωμό μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με διάφορα λαχανικά ή με κοτόπουλο αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν πια αρκετές επιλογές για ζωμούς. Προσέξτε μόνο το αλάτι όταν θα μαγειρεύετε τα τορτελίνια. Σε αυτή τη συνταγή δεν χρησιμοποίησα έξτρα αλάτι γιατί είχε ο ζωμός και η παρμεζάνα. Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε αντί της τριμμένης παρμεζάνας, την κρέμα παρμεζάνας που επίσης βρίσκετε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ. Βάζετε αυτήν κρέμα την ώρα που βράζετε τα τορτελίνια και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα μόνο στο πιάτο.
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΟΥΠΑ FOODURISMO (για δύο άτομα)
 
250 γρ. τορτελίνια φρέσκα ή ξερά γεμιστά (διαλέξτε όποια θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα ντομάτα-μοτσαρέλα, ταιριάζει πολύ και τα γεμιστά με τυρί) 1.200 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός ή έτοιμος 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή 1 κουταλιά της σούπας κρέμα παρμεζάνας (την βρίσκετε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίζει να βράζει ρίξτε μέσα τα τορτελίνια. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα φρέσκα θέλουν 2 – 3 λεπτά, τα ξερά 8 – 10. Όταν τα τορτελίνια του foodurismo είναι έτοιμα, σβήνετε το μάτι και ρίχνετε την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο πιπέρι. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρησιμοποίησα αλάτι λόγω της παρμεζάνας και επειδή είχε και ο ζωμός.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
 
Δείτε το βίντεο 
 
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σούπα με κολοκύθα

Σούπα με κολοκύθα από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!   ΥΛΙΚΑ:   2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη...

Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια

Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.   ΥΛΙΚΑ   200 γρ. τραχανά γλυκό 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα...

Σούπα φάβας με καπνιστό σκουμπρί και κρέμα χρένου

Σούπα φάβας με καπνιστό σκουμπρί και κρέμα χρένου Υλικά: 200 γρ. φάβα Φενεού, 1 κρεμμύδι, 1 πράσο, 1 καρότο, 30 γρ. φινόκιο, 50 γρ. βούτυρο, 50...

Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών

Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών από το foodurismo, είναι πράγματι τόσο αναπάντεχα ωραίο όσο ακούγεται! Τα τορτελίνια στην Ελλάδα τα έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...