Δεν υπάρχουν σαφή επιστημονικά δεδομένα να υποστήριζουν αυτήν την σχέση. Μάλιστα, στον αντίποδα υπάρχουν κάποια δεδομένα που δείχνουν πως η φρουκτόζη, ένα φυσικό σάκχαρο που συναντάται στα φρούτα μπορεί να αυξήσει την βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου στα κύτταρα. Σε άλλη μελέτη που έγινε σε ηλικιωμένους ανθρώπους, όσοι λάμβαναν συμπληρώματα σιδήρου μαζί με φρούτα, ανέφεραν υψηλότερα αποθέματα σιδήρου, μερικοί έως και τρεις φορές υψηλότερα. Ωστόσο, περισσότερες μελέτες χρειάζονται για πιο ακριβή αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα για την κατανάλωση γλυκών στο Bestofyou.gr