Υγιεινά τυροπιτάκια και πεντανόστιμα κριτσίνια καρότου για σνακ στο σχολείο από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Τυροπιτάκια:
Υλικά:
1 φλ. χλιαρό γάλα (190 ml)
1 πακετάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (40 ml)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι
Κριτσίνια Καρότου:
Υλικά:
4 μέτρια καρότα (περίπου 350 γραμμάρια ζυγισμένα καθαρισμένα)
150ml ελαιόλαδο
100ml κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο ή μισό μισό με μοσχοκάρυδο ή γλυκιά πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
150gr αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο ή κριθαρένιο ή σικάλεως
220-250gr αλεύρι σκληρό ή έστω για όλες τις χρήσεις
Προαιρετικά, σουσάμι, ηλιόσπορους, παπαρουνόσπορο, νιφάδες βρώμης ή ό,τι άλλο μας αρέσει για το τύλιγμα.