Ο καιρός αποζητά δροσιστικά γλυκίσματα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού.
Το παγωτό είναι μία επιλογή που σίγουρα θέλουμε πολύ, όμως υπάρχουν νοστιμότατες και πιο υγιεινές επιλογές!
Μία από τις ιδανικές αυτές επιλογές είναι η γρανίτες από φρέσκα φρούτα.
Είναι πανεύκολο να τις φτιάξεις και μπορείς πραγματικά να βάλεις τα αγαπημένα σου φρούτα. Εκτός από ότι είναι γευστικότατες, μυρίζουν φρούτα και είναι υγιεινές, έχουν και πολύ λίες θερμίδες, βοηθώντας μας να προσέξουμε τι καταναλώνουμε.
Παρακάτω δείτε κάποιες από τις συνταγές, για πανεύκολες γρανίτες ξυλάκι.
Φράουλα και Μάνγκο
Υλικά για 6 ξυλάκια:
- 2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες στη μέση
- 3 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 φλιτζάνι μάνγκο, καλά καθαρισμένο και κομμένο
- 1 κουτ. του γλυκού γάλα καρύδας
Εκτέλεση:
Βάζεις μέσα στο μπλέντερ, τις φράουλες, το μάνγκο και το γάλα καρύδας και χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα. Αφού χτυπηθούν για λίγα δευτερόλεπτα, μετά ρίχνεις και το μέλι και αφήνεις να χτυπηθούν μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Έπειτα το βάζεις σε ειδικές φόρμες-ξυλάκια στην κατάψυξη για 3,5 ώρες και είναι έτοιμες!
Γρανίτα πορτοκάλι
Υλικά για 5 ξυλάκια:
- 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάτε το γιαούρτι με το ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού που έχετε στύψει νωρίτερα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό σαν “πουρές”. Λίγο πριν το τελευταίο χτύπημα, προσθέστε τη ζάχαρη. Έπειτα, βάζετε το μείγμα στις φόρμες-ξυλάκια και μετά στην κατάψυξη για 2,5 ώρες και μετά απολαμβάνεις το δροσιστικό γλύκισμα!
Μπορείς να πειραματιστείς με ό,τι φρούτο σου αρέσει και να φτιάξεις διαφορετικές γεύσεις γρανίτας!