Quantcast

3+1 τρόποι να αλλάξεις την ρουτίνα του προσώπου σου για τις ζεστές μέρες

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Θυμάσαι όταν σου ζήτησα να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου για να προσαρμοστεί στον πιο κρύο καιρό; Μετά από μήνες αρκετού χιονιού και χαμηλές θερμοκρασίες, είμαστε επίσημα στην άνοιξη και το καλοκαίρι είναι κοντά.

Το δέρμα σου χρειάζεται, σίγουρα, λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Οι αλλαγές στην υγρασία, η έκθεση στον ήλιο και η υπαίθρια δραστηριότητα συνήθως οδηγούν στην ανάγκη να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Πώς πρέπει να προετοιμάσεις το πρόσωπό σου για τις πιο ζεστές μέρες που έρχονται

Ξεκίνησε την απολέπιση (αν δεν το έχεις ήδη κάνει)

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν την απολέπιση κατά τους χειμερινούς μήνες γιατί μπορεί να στεγνώσει το δέρμα, αλλά καθώς ο καιρός ζεσταίνει και η υγρασία αυξάνεται, το δέρμα είναι σε καλύτερη θέση να ανεχτεί τα οξέα και τις ισχυρότερες συνθέσεις ενεργών συστατικών.

Αλλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις! Η μετάβαση από μια λαμπερή επιδερμίδα σε μια ερεθισμένη μπορεί να συμβεί γρήγορα με υπερβολική απολέπιση.

Αγόρασε μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα

Ενώ οι βαριές κρέμες μοιάζουν με θεϊκό δώρο στο ξηρό δέρμα των χειμώνα, η εφαρμογή τους σε ένα ιδρωμένο πρόσωπο είναι μια διαφορετική ιστορία. Όταν ο καιρός είναι κρύος και ξηρός, πρέπει να χρησιμοποιείς καλά αποφρακτικά για να μειώσεις την διαεπιδερμική απώλεια νερού.

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, μπορεί να μην χρειάζεσαι τόσο βαριά προϊόντα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο. Οι βαριές ενυδατικές κρέμες μπορεί να κολλάνε και να είναι λιπαρές. Οι ελαφρύτερες ενυδατικές κρέμες με ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά είναι ιδανικές για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αναβάθμισε το SPF σου

Ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεις το αντηλιακό σου, αλλά ξέρω ότι δεν φορούν όλοι αντηλιακό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τώρα που έρχονται πιο ζεστές μέρες, θα θέλεις πραγματικά να ξεκινήσεις να φοράς.

Εάν φοράς ήδη, τότε πρέπει να αυξήσεις τον ποσότητά του. Η γη είναι, φυσικά, πιο κοντά στον ήλιο κατά τους θερμότερους μήνες, επομένως οι ακτίνες UV είναι ισχυρότερες. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Ενσωμάτωσε τα αντιοξειδωτικά

Όταν το δέρμα σου εκτίθεται σε ακτίνες UV από τον ήλιο, δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το DNA και να επιταχύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Τα τοπικά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C μπορούν να σου δώσουν ηλεκτρόνια για να σταθεροποιήσεις τις ελεύθερες ρίζες και να μειώσεις τις βλάβες από τον ήλιο. Αυτό θα βελτιώσει την νέα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Κόκκινο πρόσωπο: Οι 3 καλύτερες DIY συνταγές για την έντονη ερυθρότητα

Δείτε ακόμη: Προστασία από τον ήλιο: O οδηγός που έψαχνες για το αντηλιακό σου!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sienna Miller: Τα μυστικά της για νεανική και ενυδατωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι!

 Ακόμη και η πιο προσεκτική ρουτίνα περιποίησης δέρματος μπορεί ξαφνικά να φανεί ακατάλληλη όταν το θερμόμετρο φτάσει τους 40°C. Ωστόσο, η έξυπνη περιποίηση του...

2+1 tips για να προστατεύσεις το δέρμα σου κατά την διάρκεια μιας πτήσης!

Τίποτα δεν ξεπερνά τον ενθουσιασμό που βιώνεις όταν ο πιλότος ανάβει την τελευταία πινακίδα της ζώνης ασφαλείας πριν απογειωθεί. Αλλά αυτό που συμβαίνει στο...

Ηλιακό έγκαυμα στα χείλη: Τι είναι και πως μπορείς να προστατευτείς!

Τους κάνεις απολέπιση, φοράς το ενυδατικό σου κραγιόν, αλλά λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψεις το ηλιακό έγκαυμα στα χείλη σου; Ναι, τα καμένα...

Δούκισσα Νομικού: Αυτό είναι το hot make up trend που ακολουθεί στο μακιγιάζ!

H Δούκισσα Νομικού έχει από τα πιο λαμπερά και υγιή πρόσωπα της showbiz! Προσέχει ιδιαίτερα την επιδερμίδα της και την προετοιμασία του δέρματος πριν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...