Τι αναφέρει έρευνα που διεξήχθη από το Jean Maye USDA Human Nutrition Research Center on Aging στο Tufts University;
Νέα παγκόσμια έρευνα βρήκε ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής στις ηλικίες άνω των 56.
Η έρευνα διεξήχθη από το “Jean Maye USDA Human Nutrition Research Center on Aging στο Tufts University” και δημοσιεύθηκε στο “The American Journal of Clinical Nutrition”.
Η βιταμίνη Κ είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην υγεία των οστών και στην επούλωση πληγών. Η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που παράγει πρωτεΐνες για υγιή οστά και φυσιολογική πήξη αίματος. Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η βιταμίνη Κ βοηθά στην παραγωγή τεσσάρων από τις 13 πρωτεΐνες που χρειάζονται για την πήξη του αίματος.
Να υπενθυμίζουμε ότι φυσική πηγή βιταμίνης K είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.