Ο Πέτρος Συρίγος ετοιμάζει το καθιερωμένο λαχταριστό φαγητό των γιορτών!
Και ποιο είναι αυτό; Η γαλοπούλα!
Υλικά για τη γέμιση της γαλοπούλας:
- 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο,
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα,
- 4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα,
- 1 μεγάλη μαραθόριζα χοντροκομμένη,
- 1κ.γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο,
- 1κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο,
- 150γρ. χοντροκομμένα καρύδια,
- 150γρ, αποξηραμένα δαμάσκηνα,
- 200γρ, λουκάνικο ή μπέικον,
- 200γρ. κάστανα,
- ολόκληρα αποφλοιωμένα και βρασμένα ελαφρώς,
- 400γρ. φρατζόλα ψωμί 2 ημερών κομμένο σε κύβους 2 πόντων,
- 600ml ζωμό κοτόπουλου,
- 5κ.σ. ψιλοκομμένο πλατύφυλλο, μαϊντανό,
- λίγο ελαιόλαδο για το ψωμί,
- αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το ψήσιμο της γαλοπούλας:
- 1 φρέσκια γαλοπούλα περίπου
- 5 κιλά,
- 250γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο,
- 750ml ξηρό λευκό κρασί,
- 2κ.γλ. αλάτι,
- 2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
- 100γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο.