Θέλεις να φτιάξεις μια γρήγορη και απλή συνταγή με μόνο 4 υλικά;
Παρακάτω, σου έχουμε τη λύση, για ένα πεντανόστιμο πιάτο με σολομό και σπανάκι.
Υλικά
1,2 κιλά σπανάκι
15 γρ βούτυρο
6 ελαφρώς καπνιστά φιλέτα σολομού, χωρίς τη σάρκα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
300ml κρέμα
Μέθοδος
ΒΗΜΑ 1
Βάλε το σπανάκι σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα (ή δύο κατσαρόλες) και πρόσθεσε μερικές κουταλιές της σούπας νερό. Κάλυψέ την/τες και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας το σπανάκι κάθε τόσο, μέχρι να μαραθεί. Το σουρώνεις και το αφήνεις να κρυώσει (άπλωσέ το σε μια πιατέλα για να κρυώσει πιο γρήγορα). Πιάσ’το στις χούφτες σου και στράγγιξε το έξτρα νερό.
ΒΗΜΑ 2
Ψιλόκοψε το σπανάκι. Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίξε μέσα το σπανάκι. Πρόσθεσε πιπέρι και λίγο αλάτι. Ζέστανε το φούρνο στους 160C/140C. Τοποθέτησε το σπανάκι στον πάτο ενός ταψιού (περίπου 30 εκ. x 20 εκ.) και στη συνέχεια βάλε από πάνω τα φιλέτα σολομού.
ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνεις τη κρέμα σε ένα μικρό τηγάνι και μετά την περιχύνεις στο σολομό και το σπανάκι. Ψήνεις για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγάζει φουσκάλες η κρέμα.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: Πως να φτιάξεις με 3 υλικά τα πιο γλυκά pancakes για ένα τέλειο πρωινό στο κρεβάτι