Quantcast

Πώς να φτιάξεις το πιο ζουμερό και νόστιμο σπανακόρυζο με… κοκκινάδι!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το σπανακόρυζο είναι ένα πολύ θρεπτικό και νόστιμο φαγητό, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. 

Εάν θέλεις να κάνεις το πιο νόστιμο και λαχταριστό σπανακόρυζο που θα λατρέψουν όλοι, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή από το Foodurisimo:

Υλικά για σπανακόρυζο (3-4 μερίδες)

  • 750 γρ. σπανάκι και σέσκουλα ανάμεικτα
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού
  • 6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια μια γεμάτη χούφτα άνηθο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι γλασέ (χρησιμοποιώ μπασμάτι)
  • αλάτι και πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα υπόλοιπα λαχανικά, μπορούμε και με τα χέρια μας να τα κόψουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αδειάζουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά, προσεκτικά, χωρίς απότομες κινήσεις τα χορταρικά.
  • Η ένταση της φωτιάς καλό είναι να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφού αρχίσουν τα χορταρικά να μειώνονται σε όγκο προσθέτουμε και τον πελτέ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ουσιαστικά μετακινουμε λίγο τα χόρτα μέσα στην κατσαρόλα, ώστε να μαραθούν όλα με το ελαιόλαδο.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει κι αυτό, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Αν το φαγητό δεν έχει αρκετό ζουμί για να βράσει το ρύζι -παρόλο που συνήθως όλα αυτές οι πρασινάδες βγάζουν υγρά κατά το βρασμό- μπορούμε να προσθέσουμε ένα φλιτζανάκι νερό όταν ρίξουμε το ρύζι.
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, τραβάνε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στύβουμε λεμόνι και απολαμβάνουμε το σπανακόρυζο του foodurismo με ωραίο ψωμί και φέτα !
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαύρος μαρινάτος με αγουρέλαιο Χαλκιδικής και κεράσια

Υλικά Για το γαύρο: 250γρ. γαύρος 1 σκελίδα σκόρδο 1 λεμόνι Ανθό αλατιού - πιπέρι Για το σερβίρισμα: Αγουρέλαιο Χαλκιδικής 15 κεράσια 1/4 κρεμμύδι...

Σελινόριζα ψητή με τυρί της Μπουρνιάς Άνδρου και φασκόμηλο

Σελινόριζα ψητή με τυρί της Μπουρνιάς Άνδρου και φασκόμηλο Υλικά για 2 άτομα. Για τη σελινόριζα: 2 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι χοντρό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο φασκόμηλο,...

Παραδοσιακή και σιροπιαστή θρακιώτικη πορτοκαλόπιτα

Η ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ετοίμασε μια πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα. Για τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής, δείτε το βίντεο παραπάνω! 

Η απλούστερη συνταγή με σολομό! Μόνο 4 υλικά

Θέλεις να φτιάξεις μια γρήγορη και απλή συνταγή με μόνο 4 υλικά; Παρακάτω, σου έχουμε τη λύση, για ένα πεντανόστιμο πιάτο με σολομό και σπανάκι. Υλικά 1,2...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...