Το κεφίρ είναι μία τροφή πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και αν και δεν ακούγεται πολύ λαχταριστό, καθώς πρόκειται για ζύμωση μύκητα στο γάλα, είναι ένα “μαγικό” ρόφημα.
Πάμε όμως να δούμε τους λόγους που πρέπει να εντάξεις άμεσα το κεφίρ στην καθημερινή σου διατροφή:
Είναι πλούσιο σε προβιοτικά
Αν έχεις στο μυαλό σου το γιαούρτι ως το νούμερο ένα τρόφιμο σε προβιοτικά, κάνεις λάθος! Το κεφίρ, είναι μία πολύ πιο ισχυρή πηγή πρόσληψης προβιοτικών.
Βοηθά στην υγεία των οστών
Το κεφίρ, είναι μία πάρα πολύ καλή πηγή ασβεστίου μεταξύ άλλων. Εκτός από ασβέστιο, είναι πλούσιο και σε βιταμίνη Κ2, τη βασική βιταμίνη δηλαδή που βοηθά στον μεταβολισμό τους ασβεστίου.
Συμβάλει σε ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα
Το κεφίρ βοηθάει πολύ και στην καλή λειτουργία του πεπτικού και γαστρεντερικού συστήματος. Είναι ιδανικό ρόφημα για την αποκατάσταση της ισορροπίας των φιλικών βακτηρίων στο έντερο και βοηθά πολύ στην αίσθηση πρηξίματος.