Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει σουτζουκάκια με κοφτό μακαρονάκι!
Για τα σουτζουκάκια:
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 αβγά
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο (αν θέλουμε, βάζουμε κι άλλο, 2-3 κ.γ.)
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 φλ ελαιόλαδο
5 φέτες ξερό ψωμί μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί και στυμμένες, να φύγουν τα υγρά ή 1 φλ ψίχουλα
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα:
3 φλ. χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 φλ κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 δαφνόφυλλο
2 κ.σ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!
Δείτε ακόμη: Σούπα με κολοκύθα