Τα όσπρια έχουν ονομαστεί και το κρέας των φτωχών, καθώς αποτελούν μια ομάδα εξαιρετικά θρεπτικών τροφίμων, χαμηλού κόστους, που μπορούν να εμπλουτίσουν το διαιτολόγιό μας με απαραίτητα συστατικά. Ίσως το πιο δημοφιλές από αυτά είναι οι φακές. Ο μικρότερος χρόνος μαγειρέματος που απαιτούν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είδη οσπρίων, τις καθιστούν εύκολη επιλογή για το εβδομαδιαίο μας μενού. Παράλληλα, αποτελούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Ας δούμε λοιπόν τα διατροφικά χαρακτηριστικά τους: