Quantcast

Γαλλική βασιλόπιτα: Η εύκολη συνταγή για αρχάριους

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η βασιλόπιτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, κάτι σαν τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Κόβεται μετά την αλλαγή του έτους και βγαίνει σε πολλές εκδοχές, από κλασικό κέικ μέχρι και τσουρέκι. Αν όμως, έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις την γαλλική εκδοχή της βασιλόπιτας, την περίφημη «Galette des Rois» ή αλλιώς «Πίτα των Βασιλιάδων». Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι Γάλλοι κόβουν την βασιλόπιτα τους στα Θεοφάνεια.

Υλικά για την γαλλική βασιλόπιτα

  • φύλλο ζύμης (2)
  • 85 γραμμάρια ζάχαρη
  • 85 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 2 αβγά
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
  • 1 βανιλίνη ή ένα κλωναράκι βανίλια
  • 1 αβγό για την επάλειψη των φύλλων και μία πρέζα αλάτι
  • 50 γραμμάρια κρέμα πατισερί
  • Προαιρετικά λίγο ρούμι ή κονιάκ
  • Μια πορσελάνινη φιγούρα αντί για φλουρί (αν θέλετε φυσικά, βάζετε κανονικό φλουρί)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου.
  • Χαράσσουμε κάθετα στη μέση το κλωνάρι βανίλιας, ξύνουμε τους σπόρους από το εσωτερικό του και τους βάζουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε 2 αβγά και το ρούμι ή το κονιάκ.
  • Βάζουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου, αφήνοντας περιθώριο 2 εκατοστών ζύμης γύρω από το ταψί, που την «περνάμε» ελαφρά με ένα υγρό πινέλο.
  • Μέσα στην κρέμα βάζουμε την πορσελάνινη φιγούρα ή το φλουρί μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο (λίγο μεγαλύτερο από το πρώτο), το οποίο «κλείνουμε» γύρω γύρω.
  • Αλείφουμε το πάνω φύλλο με ένα χτυπημένο αβγό, στο οποίο έχουμε ρίξει μια πρέζα αλάτι.
  • Τοποθετούμε τη πίτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπ πατ ή με το μαχαίρι μας προτού περάσουμε μια δεύτερη επάλειψη με αβγό.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

 

Πηγή: Bestofyou

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα! Υλικά 6 φιρίκια Πηλίου 3 αβγά 130 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 150 ml ελαιόλαδο 150 ml γάλα 350 γρ. αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ....

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι! Για το λάχανο 1 μικρό λάχανο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πάπρικα 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 3 κλωνάρια θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για σερβίρισμα 200 γρ. τσαλαφούτι 1...

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας! Για την κρέμα 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. βανίλια υγρή Για τη γέμιση 1,1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 3...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει παστιτσάδα με κοτόπουλο

Παστιτσάδα με κοτόπουλο από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 1 κοτόπουλο 1 πακέτο χοντρά μακαρίνια 2 μεγάλα κρεμμύδια 50 ml ξίδι 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 300 γρ ντοματίνια κονκασέ 300 γρ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...