Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει πεντανόστιμα λινκγκουίνι με πέστο από φυστίκια Αιγίνης.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ζυμαρικά λινγκουίνι, 1 πακέτο μπέικον σε φέτες, 100 gr. παρμεζάνα τριμμένη (σε σκόνη,) 10 λιαστές ντομάτες (σε κυβάκια), 50 gr. φυστίκια Αιγίνης (αλατισμένα), 100 ml ελαιόλαδο, 1.000 ml – 1.500 ml ζωμός λαχανικών, 1 αυγό ολόκληρο, 200 ml σόδα (αναψυκτικό)
Για το πέστο:
1 γλαστράκι φρέσκο βασιλικό ή 2 πακέτα συσκευασμένα, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο (όσο πάρει), 80 gr. – 100 gr. παρμεζάνα τριμμένη (κομμάτι)
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή