H περίοδος της Σαρακοστής επιβάλλει να εντάξουμε στη διατροφή μας πολλά θαλασσινά πού είναι νόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα.
Η σεφ Katie Lee, οικοδέσποινα της εκπομπής Cooking Channel’s Beach Bites προτείνει τις αγαπημένες της συνταγές με υγιεινές επιλογές θαλασσινών.
Αστακοσαλάτα
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος με ψιλοκομμένο μαρούλι και προσθέτουμε ντομάτες, βραστά αυγά, μπέικον, αβοκάντο και αστακό. Πασπαλίζουμε με κρεμυδάκι φρέσκο.
Dressing: Χτυπάμε ελαφρά δύο κουταλιές μουστάρδα με δύο κουταλιές ξύδι. Προσθέτουμε ένα τρίτου του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Γαρίδες με καρύδα
Βυθίζουμε μεγάλες γαρίδες σε αλεύρι και μετά σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τις ψήνουμε με νιφάδες καρύδας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για επτά ή οκτώ λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκαλιού.
Σολομός στο αλουμινόχαρτο
Τοποθετούμε ένα κομμάτι σολομού 120 γραμμαρίων σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με ψιλοκομμένα ντοματίνια, σκόρδο, κάπαρη και λεμόνι. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από το σολομό και ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 10 λεπτά.