Quantcast

Ριγκατόνι με βότκα και σολομό

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Αν έχετε στο ψυγείο ένα πακέτο σολομό και λίγη κρέμα γάλακτος φτιάχνεται μέσα σε 10 λεπτά ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο φαγητό!

Ανοίξτε κι ένα ωραίο λευκό κρασί και θα έχετε ένα γεύμα αξιώσεων.

Υλικά ριγκατόνι με σολομό για δύο άτομα

300 γρ. ριγκατόνι
100 γρ. καπνιστός σολομός
μισό ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο ή περασμένο από τον λεπτό τρίφτη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 ml βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
λίγο ξύσμα λεμονιού
λίγο χυμό λεμονιού
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Κρατάτε 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην καεί.

Κόβετε με τα δάχτυλα σας τον σολομό σε κομμάτια και τον ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε. Ρίχνετε πιπέρι.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρίξετε τη βότκα. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτιμώ να προσθέσω τη βότκα αφού ρίξω την κρέμα γάλακτος για να διατηρήσει περισσότερο τον άρωμα και τη γεύση της. Αυτό όμως είναι θέμα γούστου.

Οπότε αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή σβήνετε πρώτα τον σολομό με τη βότκα και μετά ρίχνετε την κρέμα. Αλλιώς ρίχνετε την κρέμα και στη συνέχεια τη βότκα.

Προσθέτετε τα ζυμαρικά.

Τρίβετε λίγο ξύσμα λεμονιού και πρόσθετετε αν θέλετε και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύετε καλά. Πιθανότατα θα χρειαστεί να ρίξετε και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίξτε λίγο στην αρχή να δείτε πως δένει η σάλτσα, αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το φαγητό είναι έτοιμο.

Σερβίρετε όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Δείτε το βίντεο!

Δείτε ακόμη: Μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι, το εθιστικό!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα! Υλικά 6 φιρίκια Πηλίου 3 αβγά 130 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 150 ml ελαιόλαδο 150 ml γάλα 350 γρ. αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ....

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι! Για το λάχανο 1 μικρό λάχανο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πάπρικα 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 3 κλωνάρια θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για σερβίρισμα 200 γρ. τσαλαφούτι 1...

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας! Για την κρέμα 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. βανίλια υγρή Για τη γέμιση 1,1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 3...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει παστιτσάδα με κοτόπουλο

Παστιτσάδα με κοτόπουλο από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 1 κοτόπουλο 1 πακέτο χοντρά μακαρίνια 2 μεγάλα κρεμμύδια 50 ml ξίδι 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 300 γρ ντοματίνια κονκασέ 300 γρ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...