Quantcast

Εναλλακτική σπανακόπιτα με ζυμαρικά

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Σπανακόπιτα! Ένα από τα αγαπημένα φαγητά πολλών ανθρώπων, μικρών και μεγάλων!

Η παραδοσιακή σπανακόπιτα, όπως είναι γνωστό, γίνεται με φύλλο. Επειδή, όμως, η ελληνική κουζίνα είναι αγαπητή σε όλους τους σεφ ανά τον κόσμο, η New York Times, προτείνει μία εναλλακτική συνταγή σπανακόπιτας, που αντί για φύλλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μακαρόνια…

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

-4 φλυτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι ή άλλα ήπια χόρτα.

-4φλυτζάνια ψιλοκομμένη ρόκα και κάρδαμο

-1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό

-6 φρέσκα κρεμμύδια λεπτοκομμένα (και το άσπρο και το πράσινο μέρος τους)

-500 γρ. ζυμαρικά, κατά προτίμηση ριγκατόνι ή βίδες

-2 κουταλιές βούτυρο

-4 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες

-1 φλυτζάνι τυρί κρέμα

-1 φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

-1 φλυτζάνι θριμματισμένη φέτα

-Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το πράσινο κομμάτι από τα κρεμμύδια και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε. Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε μέχρι να είναι al dente. Κρατάμε ένα φλυτζάνι βραστό νερό, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λευκό κομμάτι από τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μία πρέζα αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε εκεί το μείγμα με το σπανάκι, τη μοτσαρέλα και τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε το πολύ για μισή ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του φούρνου και τις προτιμήσεις μας.

Καλή απόλαυση!

 

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα

Κέικ με φιρίκι Πηλίου και κρέμα! Υλικά 6 φιρίκια Πηλίου 3 αβγά 130 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 150 ml ελαιόλαδο 150 ml γάλα 350 γρ. αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ....

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι

Ψητό λάχανο με τσαλαφούτι! Για το λάχανο 1 μικρό λάχανο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πάπρικα 1 σκελίδα σκόρδο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 3 κλωνάρια θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για σερβίρισμα 200 γρ. τσαλαφούτι 1...

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας

Ρολό με κρέμα από ακτινίδιο Πιερίας! Για την κρέμα 2 κούπες γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. βανίλια υγρή Για τη γέμιση 1,1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 3...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει παστιτσάδα με κοτόπουλο

Παστιτσάδα με κοτόπουλο από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 1 κοτόπουλο 1 πακέτο χοντρά μακαρίνια 2 μεγάλα κρεμμύδια 50 ml ξίδι 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 300 γρ ντοματίνια κονκασέ 300 γρ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...