Βαρεθήκατε τις ίδιες επιλογές για πρωινό κάθε μέρα; Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτα τα κουλουράκια γεμάτα γεύση και ενέργεια!
Υλικά
75 γραμμάρια ανάλατου βουτύρου, σε κύβους
100ml γάλα
500 γραμμάρια σκληρό αλέυρι
7g αποξηραμένη μαγιά φακελλίσκου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μιξ μπαχαρικών
2 βρετανικά αυγά μεγάλου μεγέθους Blacktail, συν επιπλέον, χτυπημένα, για γλάσο
Φυτικό έλαιο
2 κλημεντίνες
75 γραμμάρια φλούδας πορτοκαλιού και λεμονιού
75 γραμμάρια αποξηραμένων βερίκοκων, ψιλοκομμένα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
60 γραμμάρια βουτύρου, μαλακό
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
ΓΙΑ ΤΟ TOPPING
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα
75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό κλημεντίνης
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βάλτε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα με το γάλα και 100 ml νερό. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Βήμα 2: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μαγιά στη μία πλευρά του μπολ και το αλάτι, τη ζάχαρη και το μιξ μπαχαρικών στην άλλη.
Βήμα 3: Χτυπάτε τα αυγά στο χλιαρό μείγμα γάλακτος και μετά προσθέστε σταδιακά αυτό στο ξηρό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη. Ζυμώστε σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια για 10-15 λεπτά ή έως ότου δεν είναι πλέον κολλώδης και έχει γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη. Προς το τέλος του ζυμώματος, πασπαλίστε από πάνω τις φλούδες και διπλώστε τες μέσα. Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, έως ότου φουσκώσει.
Βήμα 4: Όταν η ζύμη φουσκώσει, γυρίστε την πάνω στην λαδωμένη επιφάνεια και διπλώστε τη μόνη της μερικές φορές για να χτυπήσετε τυχόν μεγάλες φυσαλίδες αέρα. Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο περίπου 40 x 20 εκατοστά, περίπου δύο φορές όσο είναι πλάτος. Απλώστε το μαλακό βούτυρο σε όλη τη ζύμη και μετά γεμίστε με 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα. Σχηματίστε ρολάκια με τη ζύμη, ξεκινώντας από μια από τις κοντινότερες πλευρές, στη συνέχεια κόψτε σε 10 φέτες και βάλτε σε ένα ταψί με αρκετό χώρο για να μπορεί να διπλασιάσετε το μέγεθος. Καλύψτε τα ρολά με λάδι clingfilm και αφήστε για τουλάχιστον 45 λεπτά, ή έως ότου φουσκώσουν (μπορείτε επίσης να βάλετε τα ψωμάκια στο ψυγείο όλη τη νύχτα σε αυτό το στάδιο, και να τα ψήσετε για φρέσκο).
Βήμα 5:Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Απλώστε στα ρολά τα χτυπημένα αυγά και ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και απλώστε αμέσως 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα. Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη άχνη με αρκετό χυμό κλημεντίνης για να φτιάξετε ένα παχύ γλάσο. Ψιλοβρέξτε ή πιέστε πάνω από τα ψωμάκια και σερβίρετε ζεστά.
Αυτά τα ψωμάκια θα διατηρηθούν για δύο ημέρες.