Σαραγλί με καρύδια από τον Σταύρο Βαρθαλίτη και τη “Φωλιά των Κου-Κου”. Ο σεφ ετοίμασε ένα λαχταριστό γλυκό για να το απολαύσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας.
Υλικά για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. νερό
2 στικ κανέλα
3 γαρίφαλα
60 γρ. μέλι
φλούδα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
Για το σαραγλί:
400 γρ. βούτυρο
300 γρ. καρυδόψιχα
1 κ.γ. κανέλλα
1/3 κ. γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/3 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
900 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
καρύδια τριμμένα
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή