Η πλούσια, θρεπτική και άκρως γευστική βελουτέ σούπα με κόκκινη πιπεριά και γλυκοπατάτα, είναι το ιδανικό πιάτο για να απολαύσουμε τώρα τον χειμώνα. Η κόκκινη πιπεριά, η γλυκοπατάτα και τα ντοματίνια θα εφοδιάσουν τον οργανισμό με βιταμίνη C και Α.
Τι θα χρειαστείς
4 μερίδες
Εκτέλεση συνταγής: Σε πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 3΄-4′. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το κύμινο και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 12′. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις. Σερβίρουμε με 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε πιάτο και φρέσκο κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!